PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ArtEZ Mimarlık

muratakgun
03-13-2009, 10:48
ArtEZ'e daha önce giden arkadaşlar varsa okul ve şehir hakkında bilgi verebilirler mi... Özellikle karşılıklı yazışmalar ve dersler ile ilgili...

Can
03-13-2009, 11:58
Merhaba Murat,

ArtEZ hangi şehirde? Rotterdam hakkında bilgi verebilirim istersen.

muratakgun
03-14-2009, 12:03
ArtEZ birkaç şehirde aslında ama mimarlık bölümü Zwelle'de. Yurtlar hakkında yardımcı olabilirsin belki, sonuçta sistem aynıdır diye tahmin ediyorum ya da fiyatlar...

Can
03-14-2009, 12:11
Ben 2004 senesinde Rotterdam'da Erasmus Üniversitesi'nde yaptım Erasmus'u. Okula kabul edildikten sonra konaklama olayını okul organize etti. 3 farklı yurt seçeneği ile evde kalma arasında tercih yapmak gerekiyordu.

Bu 3 yurt olanak ve konforuna göre 300 civarı euro'dan başlayıp 700-800 euro'ya kadar çıkmaktaydı ama şu an fiyatlar nasıldır bilemiyorum. Ben en ucuz yurt ve maks. 300 euro kira ödemeli ev seçeneğini seçtim, sonuçta da 300 euro kira ödediğim evde kaldım. En düşük ücretli olan yurt, kendi odan olduğu ve mutfağın paylaşımlı olduğu şekilde tasarlanmış. Her türlü rahat edebileceğin bir ortam, özellikle 7-8 kişili yurtlarda yaşadıysan daha önce.

muratakgun
03-14-2009, 01:23
Hmm sağol Can Teşekkür ederim, ArtEZ'in yurt olanakları yok okul bir yer ayarlama konusunda yardımcı olucak mı daha bilmiyorum ama netten baktığım kadarıyla 200€ civarında yurtlar var tek kişilik odalı. Bunların dışında yemekler, alışveriş, ulaşım ve fiyatlar konusunda da bilgi verirsen çok sevinirim. Hollanda fiyatlar olarak gidilebilinecek en iyi yerlerden biri olarak anlatılıyor Avrupa'da , umarım öyledir...
Başka merak ettiğim okulların sistemler, zorlukları, uyum sağlanması ve ortam. Kısaca anlatırsan çok sevinirim...