PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mku turizm

Onur Tunç
04-18-2009, 12:52
Mustada Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Üniversite genelinde Erasmusa her sene en fazla katılımın olduğu bölümlerden birisi.. ve bu bölüm öğrencileri her sene bu sınavda yüksek başarı göstermekte fakat bu sene getirilen bir madde ile (Bir bölümden giden öğrenci sayısı, toplam giden öğrenci sayısının %30 unu geçemez) turizm öğrencileri sıralamada ne kadar önde olurlarsa olsunlar bu haktan yararlanamıyorlar. örneğin kazananlar listesinden 30 kişi gönderilecek ve ilk 30 un 15 i turizm öğrencisi, geçen senelerde 15 öğrenci de gidebilirken bu sene eklenen madde ile 30 un %30 u alınarak, 9 kişi gönderiliyor ve diğer 6 kişi yazılı sınavı da mülakatıda geçerek elde ettiği başarıya rağmen bu haktan yararlanamıyor ve diğer bölümlerden öğrencilere geçiliyor. yani 30 kişinin ilk 15 i turizm öğrencisi olsa bile 15. sıradaki turizm öğrencisi gidemiyorken 31,32,33,34 ve belki de 40.sıradaki diğer böülmlerden öğrenciler gidebiliyor. Bu madde sizce ne kadar adil?? Bu konuda görüşlerinizi bekliyoruz...

cesuryurek34
05-10-2009, 12:00
sana katılıyorum arkadaşım ama şöyle bi durumda söz konusu sınırlama olmazsa ingilizce öğretmenliği okuyan arkadaşlar tamamen ilk sıraları alabilir ayrıca her bölüme aynı sınav yapmalarıda saçma bi yöntem bu arada aynı bölümde okuyoruz umarım 22 kişilik hibe gelirde ortada kalmayız ikimizde :)

Onur Tunç
05-10-2009, 01:55
Turizm ve Otelcilik YO 86
İskenderun MYO 31
Mühendislik Fakültesi 26
Ziraat Fakültesi 18
Antakya MYO 17
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 15
Kırıkhan MYO 12
Fen Bilimleri Enstitüsü 6
Veteriner Fakültesi 6
Eğitim Fakültesi 5
Su Ürünleri Fakültesi 3
Hatay Sağlık YO 3
Reyhanlı MYO 1
Fen Edebiyat Fakültesi 1
TOPLAM 230
yukarıdaki sayılar bu yıl sınava katılan öğrencileri göstermekte. görüldüğü gibi en fazla katılım 86 kişi ile turizmden olmustur. ve kazananlara baktığınız zaman ingilizce öğretmenliği bölümündende çok az kişinin olduğunu görebilirsiniz. Sınavın bölümlere göre farklılık göstermesi gerektiğini belirten düşüncenede katılmadığımı belirtmek istiyorum. çünkü eğitim alınacak ülkelerde ortak dil olarak ingilizce konuşulması gerekliliktir ve kazanan hangi bölümden olursa olsun kendisini iyi bi şekilde ifade edebilmel gerekmektedir. 230 öğrenciyi bir sınava tabi tutacaksınız barajı geçenleri mülakat yapacak ve not ortalamalarını da hesaba katarak bir puanlama sistemi oluşuturacaksınız. bütün bunları yaptıktan ve sıralamayı olusturduktan sonra birde %30 gibi mantığı açıklanamayan bir madde ile başarı gösteren öğrencileri elemeye çalışacaksınız. Ne kadar adil sorgulamak lazım! Umarım kardeşim emeklerimiz boşa gitmez ve hak edenin kazanacağı adil bir sonuç ortaya çıkar inşallah

turizm
05-10-2009, 08:40
kesinlikle onur arkadaşımıza katılıyorum erasmus programına turizm ve otel işl. bolümünde oldugu kadar hiç bir bölümde katılım olmuyor en çok puanı bizim bölümümüzün ögrencileri yapıyor ama yeni çıkan yasa nedeniyle hakettigi kadar ögrenci gönderemiyor.Okulumuzun başkanı olarak onur senin bu konu üzerinde çalışmanı elinden geleni yapmanı istiyorum düşüncene katılıyorum bu yasa düzeltilmeli diyorum!..:mad:

Onur Tunç
05-10-2009, 09:18
bu konuyla ilgili ulusal ajansa mail attım fakat hiç bi şekilde cevap alamadım. sonuçlar açıklandıktan sonra ne mantığa dayanılarak hazırlandığı belli olmayan bu madde uygulanırsa o zaman hukuki olarak hakkımızıda sonuna kadar arayacağımızdan emin olabillirsiniz

Onur Tunç
05-13-2009, 05:41
Bu konuyla ilgili ulusal ajansa yazdığım mailin cevabı aşağıdadır: Sevgili Öğrencimiz,

Erasmus programından yararlanan öğrenci ve personelin mümkün olduğunca çeşitlendirilmesi; faaliyetin belirli bölümlerin tek elinde olmaması amacıyla ulusal önceliklerimiz arasında aşağıdaki ifade bulunmaktadır:

“Daha önce hareketlilik gerçekleştirilememiş ülkelerle / disiplinlerde (veya az gidilmiş ülkelerle / disiplinlerde) hareketliliğin gerçekleştirilmesini teşvik “

2008 yılı ve 2009 yılı Ulusal önceliklerimiz web sayfamızın aşağıdaki linklerinde yayımlanmaktadır:

2008: http://www.ua.gov.tr/index.cfm?k=651

2009: http://www.ua.gov.tr/index.cfm?k=1364

Merkezimiz bir yükseköğretim kurumuna verilen hibenin, yükseköğretim kurumu tarafından fakülte ve bölümleri arasında adil bir şekilde dağıtılmasını; fakülte/bölümlere ayrılan kontenjanlara yapılan başvuruların başka bölümlerin başvurularıyla karıştırılmadan değerlendirilmesini istemektedir ve üniversitenizin yaptığı uygulama doğrudur.

Başarılar dileriz,

AB Egitim ve Genclik Programlari Merkezi

Hayatboyu Ogrenme Programi

Erasmus Koordinatorlugu

Adres: Huseyin Rahmi Sk. No:2

06680 Cankaya/ANKARA

Tel:+90 312 409 60 82-87

e-posta: erasmus@ua.gov.tr

neobar
05-19-2009, 06:46
ne yani şimdi 20 kişi giderse 6 kişi az mı diosunuz yapmayın ya .ingilizce öğretmenleri bu sene 2 kişi girdi 2 side ilk 10 da o zaman ingilizce sınıfından 20 kişi girseydi inanın bunların en az 15 i kazanırdı o zaman ne dicektiniz.bence doğru bir uygulama.başka üniveristelerde bölüm kontejanı bile var yani.sınavın zorluk derecesine gelirse yds yi kazanmış biriyle aynı sınava girmek mantıklı olmadıgı görülür.bu arada henüz oryantasyon sınavı yapılmadı bunların peşine düşeceğnize.oryantasyon sınavının zamanı ile ilgili msj atsaydınız daha doğru olmazmıydı

Onur Tunç
05-20-2009, 01:18
Sayın arkadaşım sınava girenlerin sayısını yukarıda da verdim sınava giren toplam öğrenci sayısı 230 iken bunların 86'sı turizm öğrencisidir. Madem ki adaletli bir şekilde seçim yapılmak isteniyor, o zaman bu sayıları da dikkate almak zorunludur. Uygulama da aksaklıkların olduğunu, sağlanmaya çalışılan eşitliğin bu şekilde olmadığını sen de bizim kadar biliyorsun. Bizim burada konuştuğumuz şey bize ayrıcalık verilmesi değil zaten. bizler alınan kararların tam ve eksiksiz olmasını istiyoruz. Oryantasyon programının tarihi ile ilgili mesaj atmamızın daha doğru olacağını belirtmişsin. bu konuda haklı olabilirsin fakat bu konudan rahatsız oluyorsan sen de bu rahatsızlığını ilgili makamlara bildirebilirdin. bizler bu maddedeki rahatsızlığımızı belirttik ve bunla ilgili görüşlerimizide ilgili yerlere bildirdik. Ulusal ajanstan gelen mesajıda yukarıda paylaştım zaten. Yaşanan aksaklıklarda ve sıkıntılarda hep başkalarının bir şeyler yapmasını beklemek değil; bu sıkıntılara herkes bireysel olarak haklarını kullanarak sorunların çözümünde etkili olabilirz.

neobar
05-20-2009, 01:37
başvuran sayısının bu kadar fazla olmasının ne önemi var önemli olan o 86 kişi içinden kaç kişinin belli bir derece yapması.zaten okul az kişi yolluo bu az kişinin büyük bi bölümü sizden olursa ne olacak.20 de 6 az deil ki kaldıki ben koray beyle görüştüm ilk 25 e kadar sorun yokmuş. 25 kişiden içinde 9 kişi var sizden.9 kişi turizm otelicilik olsa 16 kişi tüm okul olması sence nsl bi mantık.oryantasyon tarihi için ben 2 sefer dış ilişkiler birimine gittim.genel kordinatörle görüştüm.ama onlarda hala ulusal ajansı bekliolar ve okul haftaya kapanıo.yazın ortasında buraya geleceksek bu herkesi problemi.düşün 20 haziranda oryantasyon yapsalar.bi toplantı için bazılarımız ne kadar yol gelecek..

Onur Tunç
05-20-2009, 03:48
Sayın arkadaşım burda bu maddenin tartışılması ve doğrunun hangisinin oldugunun konusulması güzel birşey. senin verdiğin bilgiler için ve bu maddeyle ilgili düşüncelerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. amacımızı kesinlikle burda karşılıklı tartışmak değil. fikirlerin pozitif anlamda tartışması. Bununda bizler için faydalı oldugunu düşünüyorum çünkü doğruya ulaşma yolunda bütün fikirlerin yapıcı bir şekilde paylaşılması gerekiyor. seninde bu anlamda aktif olman güzel bir şey keşke bu sınava giren herkes aynı duyarlılıkla hareket etse! ben bana göre mantıklı gelen şeyleri paylaştım. amacım burda zaten herkesin beni desteklemesi değil bütün düşüncelerin paylaşılarak doğrunun bulunması.. Umarım yanlış anlaşılmamısızdır.

Onur Tunç
05-20-2009, 03:56
oryantasyon tarihi ile ilgili diğer üniversiteleri de araştırdım. kimisi mayıs sonunda kimiside haziran başlarında açıklanacağını belirtmişler. geçen sene haziranın ilk haftası oryantasyon oldu diye biliyorum. bu senede öyle olması bekleniyor. ama dediklerine katılıyorum. mayıs 29 dada bizim bölümün sınavları bitiyor fakat oryantasyonun açıklanmasını bekleyeceğim için memleketime gidemeyeceğim. benim gibi diğer arkadaşlarımızdanda çalışmaya gidecek olanlar bu nedenden dolayı işlerini ertelemek zorunda kalacaklar
Umarım denildiği gibi mayıs sonu veya haziran başlarında açıklanırda bizlerde fazla sıkıntı çekmemiş oluruz

neobar
05-20-2009, 06:25
2009-2010 dönemi hibe dağıtım sonuçlarının 2009 Mayıs ayı içerisinde ilan edilmesine çalışılmaktadır. Gelişmeleri üniversitenizin Erasmus ofisinden takip edebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

T.C. Başbakanlık DPT

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi

Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)

Erasmus Program Koordinatörlüğü

Hüseyin Rahmi Sk. No:2

06680 Çankaya/ANKARA

E-posta : erasmus@ua.gov.tr

Web : www.ua.gov.tr

neobar
05-20-2009, 06:29
geçen sene 7-8 hazirandaymış ama okul çok geç kapanmış(!)bide oryantasyondan sonraki işlerimizide temmuzda falan yapacakmışız.yani bu yaz biraz karışık geçecek ama umarım mayıs 29'a kadar yaparlar.bi şeyler kimse magdur olmaz buralarda

Onur Tunç
05-20-2009, 09:42
yukarıda verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Umarım mayıs ayı içerisine yetiştirirlerde en azından kazanıp kazanamadığımız belli olur. Tek kazanıyımda temmuzda tekrar gelmeye razıyım:)

cesuryurek34
05-23-2009, 12:21
neobar arkadaşım eminmisin koray hocanın 25e kadar sorun yok dediğinden ? biraz daha detaylı açıklama yaparsan sevinirim ilk 20 beni götürür ama yinede tedirginim biraz daha bilgi verirsen sevinirim

neobar
05-23-2009, 04:22
evet eminim çünkü benm kaçıncı kişi olldugumu sorunca bana bu cevabı verdi.:)zaten vazgeçenler olur sen sıkma canını geçen sene tüm yedekler bile gitmiş ama yinede toplam 14 kişi gidebilmiş.ama eğer irlanda gibi 600 € bi yeri seçeni gb olarak göndermiceklermiş.geçen sene gidenlerin hepsi gb 600€'muş.ama önemli olan yinede oryantsyon sınavı ve onun yapılacagı tarih

Onur Tunç
05-23-2009, 08:03
neobar arkadaşım oryantasyon sınavı yazmışın bununla ilgili bir düzeltme yapmak istiyorum izninle; oryantasyon bir sınav değil, yapmamız gerekenler hakkında, karşılacağamız durumlar hakkında bilgilendirmenin olacağı 2 günlük program. oryantasyonun yapılış tarihine gelince ulusal ajansın hibe miktarlarını açıklaması ve okulun asillerle yedekleri belirlemesinden sonra olacak

cesuryurek34
05-23-2009, 08:10
geçen sene 16 kişi gitmiş bide sadece bizim okuldan 3 tane portekiz var yinede bilgilendirdiğin için sağol bu arada sorması ayıp sen kaçıncı sıradasın :D

neobar
05-23-2009, 08:23
geçen sene sarper die bi arkadaş var o şuan irlanda da kendinin söylediğne göre geçen sene sadece 13 kişi gitmiş.ben 25. sıradayım:)

neobar
05-23-2009, 08:32
evet onur arkadaşım:)yanlış yazmışım şu aralar finaller olmasından akıl hep sınavlarda:)

neobar
05-23-2009, 08:36
aslında bu hafta açıklanmazsa oryantasyon bi kaç arkadaş buluşup tekrardan dış ilişkiler birimine gitsek nasıl olur_?birlikten kuvvet doğar:)

Onur Tunç
05-23-2009, 10:45
gitsek de pek bir şey değişmez çünkü Dış ilişkiler biriminin yapabileceği bir şey yok. Onlar da ulusal ajansın haberini bekliyorlar. yoksa hibe miktarları belli olsa zaten hemen açıklarlar. sana attıkları mailde de bu ay açıklamak için çalıştıklarını söylemişler zaten. bekleyeceğiz mecburen yapacak bir şey yok..

cesuryurek34
05-26-2009, 10:01
bugün 3 gün sonra okulum bitiyo oryantasyon tarihi hakkında bilgiye ulaşan varmı varsa lütfen yazsın biz iskenderunda okuyoruz koray hocaya kolay ulaşamıyoruz antakyadaki arkadaşlardan rica ediyorum lütfen öğrenip bizide haberdar edin tşk ederim

cesuryurek34
05-26-2009, 10:01
bugün yazmıycaktım yanlış oldu özür :D

neobar
05-27-2009, 02:59
Arkadaşım bugün koray hocanın tarih bölümüne sınavı vardı.bilgi almak için bekledim ama kendisi gelmedi.sadece gözetmenleri vardı.

cesuryurek34
06-05-2009, 04:20
arkadaşlar bildiğiniz bi gelişme varmı