Erasmus Rehberi Forumlarına Hoşgeldiniz | Erasmus Rehberi Ana Sayfasına Gitmek İçin Tıklayınız Forumları Okunmuş Olarak İşaretle | Forum Editörlerini Görüntüle
Erasmus Rehberi Forumları

Geri git   Erasmus Rehberi Forumları > Erasmus Ülkeleri > Danimarka'da Erasmus
Connect with Facebook

Danimarka'da Erasmus Danimarka'da Erasmus, avantajları, dezavantajları, okullar ve konaklama olanakları

Seçenekler Stil
Danimarka’da Eğitim

beter800 beter800 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0 beter800 is on a distinguished road

06-28-2009, 09:24

Danimarka'da yükseköğretim seviyesinde öğrenim veren 168 eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu eğitim kurumlarından 5 tanesi üniversite olup, kurumların tamamında Danimarkaca eğitim yapılmaktadır. Üniversite öğrenimi için Danimarkaca bilmek; bunun için de yeterlik kursları ve sınavından geçmek yararlıdır. İngilizce ile karışık tedrisat yapan programlar yaygındır. "Copenhagen School of Economics" ve "The Aarhus School of Business" doğrudan İngilizce tedrisatla öğretim yapan iki istisnadır. Yabancılar için müracaat tarihi olan Mart ayının kaçırılmaması gerekir. İngilizce ve Danimarkaca öğrenim veren akşam okulları vardır. Yüksek öğrenim parasızdır. Odense ve Aalborg Üniversitelerinde İngilizce lisans üstü tedrisat mevcuttur. Almanca ve bir ölçüde Fransızca tedrisatlı eğitim açısından da imkanlar vardır.

Danimarka'da ortaöğretimden sonra yükseköğretime geçişte sınav sistemi bulunmamaktadır. Öğrencilerin ortaöğretimde almış oldukları notlar ve seçtikleri dersler üniversite düzeyindeki okullara kabul edilmelerinde etkili olmaktadır.

Bu ülkeye vatandaşlarımızın ilk ve ortaöğretimin ilk sınıflarındaki çocuklarını beraberlerinde getirmeleri çocuklarının eğitimi açısından fazla sorun yaratmayabilir. Bununla beraber Türkiye'ye dönüşte kabul edileceği okul veya liseyi bitirme durumunda ise üniversite giriş sınavı gözönünde bulundurulmalıdır. Danimarka eğitim sistemi içinde yetişen ve liseyi başarılı olarak bitiren bir öğrencinin dahi Türkiye'de ÖYS sınavını kazanması zorluk arzedebilmektedir.Danimarka’da yaşam

Diğer AB üyesi ülkeler arasında temel ekonomik göstergeler ve kişi başına düşen milli gelir açısından ön sıralarda yer alan Danimarka'da sosyal yaşam artan ekonomik refahla parallel olarak eskiye oranla canlanmıştır. Günlük yaşam bir düzen ve disiplin içinde geçmekte, ev yaşamına büyük önem verilmekte, iklimin izin verdiği ölçüde doğa sporlarına veya doğayla başbaşa zaman geçirmeye öncelik tanınmaktadır.

Eğlence hayatı pahalıdır. "Cafe", restoran vb sosyal mekanlar diğer Avrupa ülkelerine oranla daha pahalı ve sınırlıdır. Opera, sinema, tiyatro ve diğer kültür ve eğlence yerlerinin fiyatları keza yüksektir. Giyim ve terzilik hizmetleri de pahalıdır. Avrupa’nın kuzey bölgesinde yeralması, ada üzerindeki Kopenhag'a ulaşımın feribot ve yüksek ücrete tabi köprü/tünel bağlantılarıyla gerçekleşmesi nedeniyle seyahat masraflı olmaktadır. Buna karşın ülke genelinde düzenli, emniyetli ve huzurlu bir ortam mevcuttur.

Danimarka'da her türlü ihtiyacı ve hizmeti kolaylıkla bulmak mümkündür. Ancak bu imkan ve hizmetlerin bedelleri oldukça yüksektir. Özellikle tamir, bakım hizmetleri ve her türlü işçilik çok pahalıdır ve hizmetin temini çoğu zaman arzulanan hızda gerçekleşmemektedir.

Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçiliği. (17.09.2008). Danimarka’da Eğitim. http://kopenhag.be.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=91, Erişim Tarihi: 28.06.2009.

circe circe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0 circe is on a distinguished road

06-29-2009, 09:58

tesekkurler bilgiler için. en akılda kalıcı kısım pahalı bir ülke olması oldu=))) her paragrafta bikaç kez bahsedilmiş

beter800 beter800 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0 beter800 is on a distinguished road

06-30-2009, 03:56

Hehehe
Evet benim de ilk öğrendiğim o oldu, heralde ilk gittiğim aylarda geçinememe korkusuyla sudan yiyip sudan içeceğim)

Bookmarks

Etiketler
danimarka, eğitim, öğretim

Seçenekler
Stil