Alıntı:
selmin´isimli üyeden Alıntı
evet inanılmaz imrendim sana şu an çünkü erasmus öğrencilerinin yasal olarak çalışmaları yasak=) hoş ben de çalışmayı düşünüyorum hiç olmadı okulda kütüpanede fln da bu work permit sufer bişiymiş=)
bu linkleri ben de bulmuştum ama dediğim gibi herkes başka birşey söylüyor, üstelik A,B,C ve D tipi şengen vizeleri varken D+C de ne oluyor? =) işte bu noktada kitlendim kaldım açıkçası, ama hala oturma izni alırsam 3 aydan sonrakı donemde şengen ulkelerıne gidebilirim diye düşünüyorum, bakalım biraz daha arastırmak lazım=)
|
D vize si alanlara 2 kez giris cikis hakki verilir ve süresi 90 gündür..90 gün icinde gittigin ülkenin yabancilar polisindan oturuma basvurursun ve aldigin oturum ile bir nevi o ulkenin
vatandasi gibi olursun.o ulkeden kimligin olur ve schengen ülkelerini gezersin..
C tipi vize de ülkeye giris cikis multidir yani süresiz..ancak oturum verilmez ve schengen ülkelerini gezmesiniz (yasal olarak )..C tipi vize ile sadece gitmeniz gereken ulkeye gidersiniz, veya gelirken-giderken baska bir ulkeyi sadec transit gecis olarak kullanbilirsiniz ki transit gecislerde baska ulkede sadece 5 gün kalabilirsiniz..mesela turkiiyeden ispanyay geliyorsun.diyelim ki ucagin almanya aktarmali..turkiyeden almanyaya geldiginde ispanyaya gitmen icin 5 günalmanyada konaklama hakkin var...
5 gun icinde ispanyaya gitmelisin..C tipi vize alanlar kalmak istiyorsalar türkiyeye gidip yeniden vize almalilar..bu sefer uzun donemli kalmak icin vize basurusunda bulunalilar..
Oturum süresi egitim dönemini kapsar..mesela ögrenci isen, okul akademik takvime bakar..5 hazirana kadar okul sana ognreci olduguna dair kati verir..oturum o tarihe gore verilir..yabancilar polisine giderken yine acceptance tarzi veya Matriculacioon (bir nevi ders alma formu,o ulkede ders aldigini gösteren kayit belgesi) üzede ders alacagin tarihler vardir on a gore süre belirlernir