Erasmus Rehberi Forumlarına Hoşgeldiniz | Erasmus Rehberi Ana Sayfasına Gitmek İçin Tıklayınız Forumları Okunmuş Olarak İşaretle | Forum Editörlerini Görüntüle
Erasmus Rehberi Forumları

Geri git   Erasmus Rehberi Forumları > Erasmus Genel Konular > Pasaport ve Vize İşlemleri
Connect with Facebook

Pasaport ve Vize İşlemleri Pasaport ve vize işlemleri hakkında bilgi alabileceğiniz bölüm

Seçenekler Stil
schengen vize tipleri

selmin selmin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Tecrübe Puanı: 0 selmin is on a distinguished road

07-01-2009, 09:18

arkadaşlar ben italyaya gidicem, vizemi de almış bulunmaktayım ancak üzerinde vize tipi kısmında D+C yazıyor, bu vize tipinde duydugume gore ilk 3 ay dolaşım serbest, geri kalan zamanda vizenin alındıgı ulke sınırları ıcınde bulunmak gerekiyormus...Bilgisi olan var mı???

circe circe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0 circe is on a distinguished road

07-01-2009, 10:53

ben de danimarkaya gidiyorum ya bi sayfada B bi sayfada P yazıyor.
bugun aldıgım için pek incelememiştim ama başlığı görünce baktım altlarında kucuk yazılar vardı onları cevirince birinde work permit digerinde resident permit yazdgını öğrendim.
danimarka da shengen vizesi veriyor snn dediğin gibi bir farklılık olsaydı belirtirlerdi herhalde diye masumane bir düşünce içindeyim=)))

Member

07-01-2009, 11:07

slm circe=)
aa sana çalışma izni de mi vermişler e super o zaman
ya ben elşi sözlükte okudum bunu bu D+C gibi bişi var dediğim gibi ulkede mahsur kalmamak ıcın oturma ıznı almak gerekıyo heralde ama emın dıılım ıtalyadakı gocmen burosuna fln sormak lazım heralde:S

Junior Member

07-01-2009, 11:21

heryerde danimarkanın ne kadar pahalı bi yer oldugunu duydugum ve okudugum için cok lazım olacak sanırım o work permit bana=)))
bikaç link buldum bak istersen:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/...emleri_abc.htm

http://secure.hospitalityclub.org/hc...essageId=46886

ya hepsini diil bi kısmını okudum ama benim bildiklerimle celişiyor acıkcası bilemedim =)))

Member

07-02-2009, 10:45

evet inanılmaz imrendim sana şu an çünkü erasmus öğrencilerinin yasal olarak çalışmaları yasak=) hoş ben de çalışmayı düşünüyorum hiç olmadı okulda kütüpanede fln da bu work permit sufer bişiymiş=)
bu linkleri ben de bulmuştum ama dediğim gibi herkes başka birşey söylüyor, üstelik A,B,C ve D tipi şengen vizeleri varken D+C de ne oluyor? =) işte bu noktada kitlendim kaldım açıkçası, ama hala oturma izni alırsam 3 aydan sonrakı donemde şengen ulkelerıne gidebilirim diye düşünüyorum, bakalım biraz daha arastırmak lazım=)

Junior Member

07-02-2009, 11:09

bu karmaşa sanırım (linklerden ekşiden okuduklarımı sentezlersem=)) shengen vizesi alınırken insanların gitmeyecegi ama kolay vize veren ülkeleri tercih etmelerinden kaynaklanıyor. bunun farkına vardıklarında da böyle bir sınırlama getirmiş olabilirler ama bence ilk 3 ay mantıgı cok anlamsız olmuş. kalının sürenin 3 ayı dese hem öğrenci dostu hem de kısmen de olsa sorun çözücü bişey olurmuş. ama ne yazıkki bana sormuyorlar kuralları koyarken=))))
en sonunda konsoloslugu aramak durumunda kalıcam tam vizemi de aldım ilişkimi kestim onlarla derken=))

Junior Member

07-02-2009, 11:12

work permit olayına gelince en olmadı sokaklarda arabesk eserler icra ederek para toplama yoluna gidilebiir=)))

beter800 beter800 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0 beter800 is on a distinguished road

07-02-2009, 11:13

Haftada bir gün bile olsa Danimarka'da geçim için çalışmak gerekli gibi...
Çalışma izni çoook mantıklı.

mustafaustuner mustafaustuner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Tecrübe Puanı: 0 mustafaustuner is on a distinguished road
mustafaustuner - MSN üzeri Mesaj gönder

08-11-2009, 02:53

Alıntı:
selmin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet inanılmaz imrendim sana şu an çünkü erasmus öğrencilerinin yasal olarak çalışmaları yasak=) hoş ben de çalışmayı düşünüyorum hiç olmadı okulda kütüpanede fln da bu work permit sufer bişiymiş=)
bu linkleri ben de bulmuştum ama dediğim gibi herkes başka birşey söylüyor, üstelik A,B,C ve D tipi şengen vizeleri varken D+C de ne oluyor? =) işte bu noktada kitlendim kaldım açıkçası, ama hala oturma izni alırsam 3 aydan sonrakı donemde şengen ulkelerıne gidebilirim diye düşünüyorum, bakalım biraz daha arastırmak lazım=)
D vize si alanlara 2 kez giris cikis hakki verilir ve süresi 90 gündür..90 gün icinde gittigin ülkenin yabancilar polisindan oturuma basvurursun ve aldigin oturum ile bir nevi o ulkenin vatandasi gibi olursun.o ulkeden kimligin olur ve schengen ülkelerini gezersin..
C tipi vize de ülkeye giris cikis multidir yani süresiz..ancak oturum verilmez ve schengen ülkelerini gezmesiniz (yasal olarak )..C tipi vize ile sadece gitmeniz gereken ulkeye gidersiniz, veya gelirken-giderken baska bir ulkeyi sadec transit gecis olarak kullanbilirsiniz ki transit gecislerde baska ulkede sadece 5 gün kalabilirsiniz..mesela turkiiyeden ispanyay geliyorsun.diyelim ki ucagin almanya aktarmali..turkiyeden almanyaya geldiginde ispanyaya gitmen icin 5 günalmanyada konaklama hakkin var...5 gun icinde ispanyaya gitmelisin..C tipi vize alanlar kalmak istiyorsalar türkiyeye gidip yeniden vize almalilar..bu sefer uzun donemli kalmak icin vize basurusunda bulunalilar..
Oturum süresi egitim dönemini kapsar..mesela ögrenci isen, okul akademik takvime bakar..5 hazirana kadar okul sana ognreci olduguna dair kati verir..oturum o tarihe gore verilir..yabancilar polisine giderken yine acceptance tarzi veya Matriculacioon (bir nevi ders alma formu,o ulkede ders aldigini gösteren kayit belgesi) üzede ders alacagin tarihler vardir on a gore süre belirlernir

Viyana Teknik Üniversitesi
Harita Mühendisliği Bölümü
Erasmus Değişim Öğrencisi(4.sınıf)

mustafaustuner@windowslive.com

mustafaustuner mustafaustuner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Tecrübe Puanı: 0 mustafaustuner is on a distinguished road
mustafaustuner - MSN üzeri Mesaj gönder

08-11-2009, 03:13

http://www.uzmantv.com/schengen-vize...vurmak-gerekir
http://www.uzmantv.com/schengen-vize...ler-gereklidir
http://www.uzmantv.com/schengen-vize...ede-sonuclanir